Vitaminy D, E a K 

Vitamin D (cholekalciferol, ergokalciferol) V běžných potravinách se vyskytuje málo. Ve stravě se vitamin D objevuje jen v nepatrném množství, 90 % potřeby pokrývá molekula vznikající v kůži působením slunečního světla. Nejbohatším zdrojem je působení ultrafialových paprsků. Tvoří...

Číst dál: Vitaminy D, E a K 

Význam hořčíku ve výživě

Ve své praxi se setkávám klienty a mnohdy mají podobné problémy, které se snaží eliminovat suplementací různých forem hořčíku v domnění, že jen kapsle nebo šumivá tableta stačí a pomůže od všech problémů. Tyto klienty často trápí křeče v chodidlech, únava, nervozita, podrážděnost a...

Číst dál: Význam hořčíku ve výživě

Zdraví v podzimním čase

Čas neúprosně letí, léto už pomalu končí, děti se vrátily do školních lavic, nebo do mateřských škol za svými kamarády. Nebo jsou, jako v mém případě, poprvé v kolektivu. Už jste řešili první nachlazení nebo i nemoc? Je pravda, že počasí nám ještě přeje, ale přejde babí léto a klasické...

Číst dál: Zdraví v podzimním čase

Železo - jeho význam a zdroje

Z mé několikaleté praxe, i dle dlouhodobého sledování výsledků kondičního orgánového skeneru mých klientů mě zaujalo, že až 35 % žen trpí nedostatkem železa. Tato velmi pozoruhodná zjištění mě vedou k závěru, že jde o velký problém, neboť železo v našem tele má nezastupitelnou...

Číst dál: Železo - jeho význam a zdroje

Zinek a jeho význam ve výživě

Víte, že podle mého diagnostického přístroje, který se jmenuje kvantový analyzátor magnetické rezonance, trpí především ženy častým nedostatkem zinku? Co nedostatek zinku může způsobit a jak jeho zastoupení v těle zvýšit? Zinek je esenciální mikroprvek, Jeho využitelnost z potravin...

Číst dál: Zinek a jeho význam ve výživě