Výživová poradkyně Mgr. Ing. Markéta Rozinková - změňte svůj život - Rychlé pohankové palačinky bez lepku

Rychlé pohankové palačinky bez lepku

Krásný den přeji. Víte, že pohankové palačinky pochází z Francie?

Pohanka je zázrak pro cévy i imunitní systém. Je hojně vyhledávaná celiaky, protože je přirozeně bezlepková a obsahuje spoustu minerálních látek. Pokud je loupaná mechanicky, zachovává si svou jemnost a vůni a světle zelenou barvu... V Žádném případě nekupujte pohanku loupanou termicky, je hořká!!!

Mandle jsou považovány za jednu z 10 superpotravin dnešní doby a mandlová mouka je zajámavé obohacení o vitaminy E a K a hořčík se zinkem a zdravé omega 3 MK. 

Spojit mandle a pohanku dohromady je tedy více, než logické, je to i nesmírně praktické...!!!

Proto mám pro Vás jednoduchý recept na palačinky za 5 minut, plné chuti...

První variantou je mít doma tento výrobek od Šufanu - Mandlové palačinky od Šufan a smíchat jej v míse se 600-650 ml vody, pro jistotu doporučuji přidat ještě 50 g ovesných bezlepkových vloček a nechat chvíli odpočinout. Vše se tak propojí a nebudou se Vám trhat... Na bezlepkové těsto se musí opatrně...

Opékáme na kapce řepkového oleje a balení vystačí asi na 15 malých lívanců. Pro dodání bílkovin přidejte ještě 0,5 balení tvarohu dochuceného třeba banánem, pro zdravou pleť pistáciové máslo od Šufanu a pokapejte Prebiotic jahodovým toppingem od Vilgain.

Vše máte zde ve WISHLISTU

Palačinky od Šufanu občas nejsou skladem, proto v seznamu máte alternativu lívanců a palačinek od jiných značek, které mám rovněž vyzkoušené a jsem s nimi spokojená!!!

V seznamu máte i suroviny, pokud si chcete umíchat své vlastní těsto:

150 g pohanková mouka, 50 g mandlová mouka, 2 vejce, protein Vilgain 30 g, voda podle konzistence... opékejte na avokádovém oleji

Obsahují spoustu bílkovin a jsou plné vlákniny!!!

Dobrou chuť

20241008 163441