Mgr. Ing.
Markéta Rozinková

Akreditovaná nutriční koučka

Akreditovaná nutriční poradkyně a koučka všechny, co hledají seriózního poradce s praxí a zkušenostmi. 

Můj záběr je široký, pomáhám lidem být zdraví a hlavně spokojení...

Zakládám si na opravdu indiviuálním lidském přístupu s cílem najít udržitelný styl, co Vás bude bavit...

Proč se obrátit na mě?

Vysoká škola v oboru potravin a výživy

Neustále se vzdělávám

Kouč - řešení obav, stresové zátěže, emoční problémy, hledání harmonie

Zakládám si na spokojenosti, o tom hodnocení mých klientů

Učím Vás nakupovat kvalitní potraviny a nedat na marketingová lákadla

Pohodlí a příjemné prostředí poradny

Žiju svou prací

 - je úžasné, když se práce stane koníčkem, dělám to pro vás s radostí a láskou, pozitivní ohlasy a spokojenost klientů je mým cílem

Cena

- přijatelná pro všechny

Seriózní přístup

- jde mi o Vaši spokojenost

Dovzdělám Vás

- webináře, kurzy,...

Moje kvalifikace a vzdělání

Kurzy z Fitness institutu

- výživa sportovců, koučink pro výživové poradce

IMV kurzy

- moderní výživa, doplňky stravy, lymfologie

Kvalifikace akreditovaného výživového poradce – září 2019

Obor Technologie potravin/Mendelova univerzita v  Brně 

- znalost z výroby potravin, chemie potravin i znalosti z problematiky zemědělství

Obor Ekotrofologie/Mendelova univerzita v Brně 

- nutriční specialista; podrobné znalosti o anatomii a fyziologii člověka, molekulární biochemii a genetice, znalost problematiky nutričního poradenství a individuálního poradenství při léčbě metabolických onemocnění, tvorba stravovacích plánů na míru

Obor Bezpečnost a kvalita potravin na Veterinární a farmaceutické univerzitě v Brně

- hygiena, kvalita a ochrana krajiny a zvířat

Praxe v potravinářském oboru

Znalost certifikátů kvality v chodu potravinářských firem - BRC, IFS, ISO 9001, ISO 14001, HACCP

Soukromá praxe v poradenství od roku 2014

 

Měla jsem v dětství několik představ, co bych chtěla v dospělosti dělat:  pomáhat lidem být zdraví a šťastní, být spisovatelka, být učitelka,... Vše se mi nakonec splnilo... Práce je mou vášní...

Moje cesta...

Jako malá holka jsem měla s jídlem problém, na základní škole nezapadala, svůj smutek jsem zajídala, a podle toho jsem vypadala, těsně před odchodem na vysokou školu se to přehouplo v druhé extrém.

Na jednu stranu jsem měla strach jíst moc, cíleně jsem hladověla a extrémně cvičila, ale do toho jsem stres zajídala sladkým, moje křehká sebeláska byla na nule. Na druhou stranu ještě přišel stres v souvislosti s vyšším rozmachem internetu a lží, co vše nám může ublížit, jak je mléko nezdravé, lepek, cholesterol,… Do toho začátek sociálních sítí a seznamek, co opravdu mojí sebelásce nepřidal...

Vše se obrátilo, když jsem přijala sebe samu jako člověka, který není dokonalý, ale umí se poučit. Hodně mi s tím pomohl i zralý láskyplný vztah a také nástup ke studiu Technologie potravin na Mendelově univerzitě v Brně. Obor mě od začátku nadchnul a úplně mi převrátil pohled na svět potravin.

Je neskutečné, jak vše spolu úzce souvisí a jak vlastnosti potravin ovlivní nejen kvalitu, ale i konečnou chuť potraviny.

Tento obor mě mnohé naučil, ale stále se ve mně objevovaly otázky, jak potraviny působí na náš organismus a jak ovlivnit své zdraví tím, co jíme.

Na toto mi právě pomohl odpovědět obor Ekotrofologie.

Z německého převzatého významu se dá přeložit jako specialista na výživu. Díky tomuto oboru jsem pochopila vše, co nás a naše zdraví ovlivňuje.

Naučila jsem se, jak lidem pomoci s výživou. Komplexně. 

Při tomto studiu jsem souběžně studovala na Veterinární a farmaceutické univerzitě obor Jakost a zdravotní nezávadnost potravin, znalosti jsem navýšila o legislativu a jakost z jiného pohledu – a to pohledu kontrolora kvality a hygieny.

Zároveň se studiem jsem rok strávila i praci v potravinářském průmyslu jako kontrolor kvality a vývojový specialista. Věděla jsem ale podvědomě, je hlídat normy a byrokracie není pro mě.

Vím, že jsem chtěla pomáhat... Aby moje práce měla smysl a kladnou zpětnou vazbu.

Ale co to znamená? Praxí jsem si uvědomila, že někdy nejde jen o jídlo, ale o problémy spojené s psychikou, traumaty, až po psychosomatické příciny onemocnění.

Výživa a emoce naše zdraví utváří ovlivní až z 80 %.

Většina konzumní společnosti ale začíná od "zadnice". Nemají dořešené základy, a už se pouští do složitostí... Nemají dořešený příjem, otékají, hladoví, ale jdou si pro doplněk na spalování.

Moje minulost mi dává vysoké EQ, moje vzdělání mi pomohlo pochopit informace z více úhlů pohledu! 

Ono nic samo o sobě není dietní potravina.

Nic samo o sobě nemusí být nezdravé...

JAK JE TEDY MOŽNÉ, ŽE NĚKDO SE STRAVUJE ZDRAVĚ A NEJDE MU DOSTAT SE DO CÍLE?

v čem jsem jedinečná?

Respektuji všechny směry.

Chápu, že každý má svůj pohled, co mu připadá kvalitní,... Relativita...

Nezakazuji.

Nevyčítám, hledám alternativy.

Učím Vás vnímat, co tělo žádá a Vás pochopit, co v takových situacích dělat a jak reagovat.

Neomezuji.

Vytvořím a doladím životní styl podle Vás, ne Vás podle univerzálních doporučení, co moc neřeknou.

Vše s ohledem na to, aby jste to byli schopní udržet, ne, co by se mělo dělat... Nikdo nemůže zvládat vše...

Prostě to udělat tak, aby to zvládnout šlo...

Není ostuda mít kouče, mentora, poradce. Já si sama daně nedělám, není to ostuda, že neumím vše...

Je ale mylné myslet si, že to musíte odedřít sami... Pak ale jdete cestou pokudů a omylů a stojí Vás to mnoho času a peněženku...

Se mnou si cestu ulehčíte a ještě se kvalitně dovzděláte...

Nesmíte slepě důvěřovat a poslouchat, ale pochopit... Dovzdělat se je cesta k porozumění svému tělu!!!

Věřím v cestu kvalitními, sezónními a maximálně lokálními potravinami, které lze doplnit kvalitními doplňky tam, kde to už jídlem nelze.  

Vím, že hlavní je být při změně v pohodě. 

Není normální bát se jídla a stresovat se... 

"Když budu totiž chtít, na každou potravinu ušiju článek, že jde o největší zlo" I na papriku nebo jablko.

Pomůžu Vám poznat seriózní články!!!

Co nyní můžete udělat Vy?

Stačí se objednat níže přes odkaz a společně to vyřešíme.